Opis Calfert Macro Siarka

CALFERT MACRO SIARKA to płynny, wysokoskoncentrowany, zawiesinowy nawóz dolistny zawierający dwa makroskładniki pokarmowe: siarkę i magnez. Zalecany jest do dolistnego stosowania w uprawach rolniczych, warzywniczych, sadowniczych i jagodowych. CALFERT MACRO SIARKA niweluje deficyt siarki i magnezu w roślinach uprawnych. Poprawia odżywienie roślin wymagających podwyższonego nawożenia tymi makroskładnikami. Dzięki płynnej, wygodnej formulacji bardzo łatwo przygotować ten nawóz do sporządzania cieczy roboczej. Nawóz należy stosować zgodnie z etykietą.

Skład CALFERT MACRO SIARKA

Nawóz WE:  Roztwór siarczanu magnezu typ D5.1

Tlenek magnezu (MgO) rozpuszczalny w wodzie:  5%
Trójtlenek siarki (SO3) rozpuszczalnej w wodzie:  10%
Trójtlenek siarki (SO3) całkowity:  85%

Chcesz 5% rabatu na nasze produkty?
Chcesz otrzymać 5% rabatu na zakup produktów Calferta, w sklepie wpolu.pl?
Klikając przycisk „Zapisz się!” wyrażasz zgodę na otrzymywanie od nas newsletterów i akceptujesz Regulamin. Będziemy przetwarzać Twoje imię oraz adres e-mail w celu przesyłania Ci informacji handlowych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Calfert Sp. z o.o. Szczegółowe informacje znajdziesz w naszej Polityka prywatności.

Charakterystyka CALFERT MACRO SIARKA

Stan skupienia:  ciecz
Kolor cieczy:  żółty
Masa netto 1L:  1,35 kg

Etykieta

Dostępne opakowania CALFERT MACRO SIARKA

1L   5L   20L

Zalecenia stosowania i dawki nawozu dolistnego Calfert Macro Siarka

Uprawa Termin stosowania Dawka w l/ha
Jabłoń, Grusza Pierwsze 3-5 zabiegów wykonać od momentu ruszenia wegetacji do fazy białego pąka 3-5 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców 3-5 l/ha
Wiśnia, Czereśnia, Śliwa Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy białego pąka 3-5 l/ha
Po zbiorach owoców wykonać 2-3 zabiegi w temperaturze nie wyższej niż 20℃ 2-3 l/ha
Truskawki Pierwsze 3-5 zabiegów wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy białego pąka 2-5 l/ha
Dla odmian owocujących tradycyjnie wykonać 3-5 zabiegów co 14 dni po zbiorach owoców 2-4 l/ha
Malina letnia Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji we wczesnych fazach rozwojowych 2-4 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców 3-5 l/ha
Malina jesienna Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać na początku wegetacji do momentu intensywnego wzrostu pędów jednorocznych 1-4 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi co 14 dni jesienią przed koszeniem pędów i liści 3-5 l/ha
Zboża ozime Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać jesienią od fazy 3-6 liści 1-3 l/ha
Kolejne 2-3 zabiegi wykonać wiosną w czasie krzewienia 1-3 l/ha
Ziemniaki Pierwsze 2-3 zabieg wykonać od momentu zakrywania redlin przez roślinę 2-4 l/ha
Kolejne zabiegi wykonać w czasie intensywnego przyrostu 2-4 l/ha
Zboża jare Pierwszy zabieg wykonać w fazie intensywnego wzrostu liści oraz powtórzyć w czasie krzewienia 1-3 l/ha
Kolejne zabiegi wykonać w fazie strzelania w źdźbło oraz powtórzyć w fazie lisica flagowego 1-3 l/ha
Kukurydza Pierwszy zabieg w fazie 3-5 liści, kolejny w fazie 6-9 liści 2-3 l/ha
Rzepak Pierwszy zabieg wykonać jesienią w fazie 3-5 liści, powtórzyć po 7-14 dniach 2-4 l/ha
Kolejne 2-3 zabiegi wykonać wiosną po ruszeniu wegetacji do fazy zwartego pąka 2-4 l/ha
Warzywa kapustne Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej 2-5 l/ha
Warzywa korzeniowe Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej 2-5 l/ha
Warzywa psiankowate Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej przed kwitnieniem 2-5 l/ha
Warzywa dyniowate Wykonywać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej przed kwitnieniem 2-5 l/ha