Opis AMINOVITAL Power
Aminovital Power to organiczny nawóz dolistny w postaci proszku. W skład nawozu wchodzą aminokwasy pozyskiwane z naturalnych białek. Dzięki wysokiej koncentracji aminokwasów nawóz wykazuje działanie biostymulujące, usprawnia procesy fizjologiczne, poprawia wzrost i rozwój roślin uprawnych, szczególnie w momencie wystąpienia stresu spowodowanego czynnikami abiotycznymi. Nawóz może być aplikowany w uprawach roślin rolniczych, sadowniczych, warzywniczych lub jagodowych.
Certyfikat ekologiczny IUNG nr. NE/581/2021
PROMOCJA - RABAT 10 % NA ZAKUP AMINOVITAL POWER - PROMOCJA
Kliknij w obrazek aby odebrać swój kod rabatowy, na zakup AMINOVITAL POWER w sklepie www.wpolu.pl
Promocja trwa od 15 kwietnia 2022 do 15 maja 2022, lub do wyczerpania zapasów i nie łączy się z innymi promocjami.

Skład AMINOVITAL Power
Organiczny nawóz dolistny
Azot całkowity (organiczny) - 12%
Węgiel organiczny - 39%
Materia organiczna - 90%
Wolne aminokwasy - 80%
Charakterystyka AMINOVITAL Power
Stan skupienia: proszek
Zalecenia stosowania i dawki nawozu z biostymulacją AminoVital Power
Uprawa | Termin stosowania | Dawka w kg/ha |
Jabłoń, Grusza | Pierwsze zabiegi wykonać w fazie zielonego pąka do kwitnienia. Kolejne zabiegi wykonać po kwitnieniu oraz w czasie wzrostu zawiązków i owoców | 0,5-1,5 kg/ha |
1- 1,5 kg/ha | ||
Wiśnia, Czereśnia, Śliwa | Pierwsze zabiegi wykonać przed kwitnieniem, kolejne 2 po kwitnieniu oraz w czasie wzrostu zawiązków owocowych | 1-1,5 kg/ha |
Truskawki klasycznie owocujące | Moczenie sadzonki truskawki przed sadzeniem | 250 g na 100 l wody |
Wykonać 2-3 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej, kolejne zabieg wykonać w czasie i po kwitnieniu. 2-3 zabiegi wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców | 1-1,5 kg/ha | |
Po zbiorach owoców, gdy zostały skoszone liście | 1 -1,5 kg/ha | |
Truskawki powtarzające owocowanie | Pierwsze zabiegi wykonać 3-6 tygodnie po sadzeniu roślin | 0,5-1,5 kg/ha |
W czasie okresu wegetacyjnego wykonać 2-3 zabiegi co 7-14 dni | 0,5-1,5 kg/ha | |
Malina letnia | Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji we wczesnych fazach rozwojowych | 0,5 -1,5 kg/ha |
W czasie okresu wegetacyjnego wykonać 2-3 zabiegi co 7-14 dni | 0,5 -1,5 kg/ha | |
Wykonać 2-3 zabiegi co 14 dni po zbiorach owoców | 0,5 -1,5 kg/ha | |
Malina jesienna | Wykonać 3-5 zabiegów co 7-14 dni w czasie intensywnego wzoru pędów jednorocznych | 0,5 -1,5 kg/ha |
Wykonać zabiegi 2-3 co 14 dni jesienią przed koszeniem pędów i liści | 0,5 -1,5 kg/ha | |
Brzoskwinie | Zabieg wykonać bardzo wczesną wiosną w momencie ruszenia wegetacji | 0,5 -1,5 kg/ha |
Warzywa kapustne | Pierwszy zabieg wykonać 2-3 tygodnie po wysadzeniu rozsady na miejsce stałe, kolejne 2-4 zabiegi wykonać co 7-14 dni w czasie okresu wegetacyjnego | 0,5-1,5 kg/ha |
Pomidor, Papryka | Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej i łodygi | 0,5-1,5 kg/ha |
Ogórek | Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej | 0,5-1,5 kg/ha |
Marchew, Pietruszka, Seler | Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej | 0,5-1,5 kg /ha |
Zboża | Pierwszy zabieg wykonać na początku krzewienia, następnie powtórzyć 3-4 razy co 7-14 dni | 0,2-0,5 kg na ha |
Rzepak | Jesień pierwszy zabieg wykonać w fazie 4-6 liści. Wiosna pierwszy zabieg tuż po ruszeniu wegetacji 3-4, zabiegi co 1-14 dni | 0,2-0,5 kg na ha |
Kukurydza | Wykonać zabieg w fazie 4-6 liści | 0,2-0,5 kg na ha |
Ziemniak | Pierwszy zabieg wykonać w stadium 4-6 liści, kolejny przed kwitnieniem oraz po kwitnieniu. | 0,5-1 kg/ha |
Burak cukrowy | Pierwszy zabieg wykonać w fazie 4-6 liścia, kolejne co 10-14 dni | 0,5-1 kg/ha |