AMINOVITAL Power

Aminovital Power to organiczny nawóz dolistny w postaci proszku. W skład nawozu wchodzą aminokwasy pozyskiwane z naturalnych białek. Dzięki wysokiej koncentracji aminokwasów nawóz wykazuje działanie biostymulujące, usprawnia procesy fizjologiczne, poprawia wzrost i rozwój roślin uprawnych, szczególnie w momencie wystąpienia stresu spowodowanego czynnikami abiotycznymi. Nawóz może być aplikowany w uprawach roślin rolniczych, sadowniczych, warzywniczych lub jagodowych.

Skład


Organiczny nawóz dolistny
Azot całkowity (organiczny) - 12%
Węgiel organiczny - 39%
Materia organiczna - 90%
Wolne aminokwasy - 80%


Charakterystyka


Stan skupienia:  proszek





Etykieta

Dostępne opakowania


1kg  i  5kg





UprawaTermin stosowaniaDawka w l/ha
Jabłoń, GruszaPierwsze zabiegi wykonać w fazie zielonego pąka do kwitnienia. Kolejne zabiegi wykonać po kwitnieniu oraz w czasie wzrostu zawiązków i owoców0,5-1,5 kg/ha
 1- 1,5 kg/ha
Wiśnia, Czereśnia, ŚliwaPierwsze zabiegi wykonać przed kwitnieniem, kolejne 2 po kwitnieniu oraz w czasie wzrostu zawiązków owocowych1-1,5 kg/ha
Truskawki klasycznie owocująceMoczenie sadzonki truskawki przed sadzeniem250 g na 100 l wody
Wykonać 2-3 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej, kolejne zabieg wykonać w czasie i po kwitnieniu. 2-3 zabiegi wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców1-1,5 kg/ha
Po zbiorach owoców, gdy zostały skoszone liście 1 -1,5 kg/ha
Truskawki powtarzające owocowaniePierwsze zabiegi wykonać 3-6 tygodnie po sadzeniu roślin0,5-1,5 kg/ha
W czasie okresu wegetacyjnego wykonać 2-3 zabiegi co 7-14 dni0,5-1,5 kg/ha
Malina letniaPierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji we wczesnych fazach rozwojowych1 -1,5  kg/ha
W czasie okresu wegetacyjnego wykonać 2-3 zabiegi co 7-14 dni1 -1,5 kg/ha
Wykonać 2-3 zabiegi co 14 dni po zbiorach owoców1 -1,5 kg/ha
Malina jesiennaWykonać 3-5 zabiegów co 7-14 dni w czasie intensywnego wzoru pędów jednorocznych1 -1,5 kg/ha
Wykonać zabiegi 2-3 co 14 dni jesienią przed koszeniem pędów i liści1 -1,5 kg/ha
BrzoskwinieZabieg wykonać bardzo wczesną wiosną w momencie ruszenia wegetacji1 -1,5 kg/ha
Warzywa kapustne 

Pierwszy zabieg wykonać 2-3 tygodnie po wysadzeniu rozsady na miejsce stałe, kolejne 2-4 zabiegi wykonać co 7-14 dni w czasie okresu wegetacyjnego

 

1-1,5 kg/ha

Pomidor, PaprykaWykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej i łodygi1-1,5 kg/ha
OgórekWykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej1-1,5 kg/ha
Marchew, Pietruszka, SelerWykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej1-1,5 kg /ha
ZbożaPierwszy zabieg wykonać na początku krzewienia, następnie powtórzyć 3-4 razy co 7-14 dni200 g na każde 100 l wody
RzepakJesień pierwszy zabieg wykonać w fazie 4-6 liści. Wiosna pierwszy zabieg tuż po ruszeniu wegetacji 3-4, zabiegi co 1-14 dni200g na każde 100 l wody
KukurydzaWykonać zabieg w fazie 4-6 liści200g na każde 100 l wody
ZiemniakPierwszy zabieg wykonać w stadium 4-6 liści, kolejny przed kwitnieniem oraz po kwitnieniu.0,5-1 kg/ha
Burak cukrowyPierwszy zabieg wykonać w fazie 4-6 liścia, kolejne co 10-14 dni0,5-1  kg/ha