Opis Wapno Mix Micro

Wapno Mix Micro to, płynny dolistny nawóz zawierający wysoką koncentrację wapnia oraz cynk i mangan. Nawóz WAPNO MIX MICRO jest wzbogacony specjalnymi organicznymi związkami, które poprawiają pobieranie i transport składników pokarmowych w roślinie. Dzięki unikalnej kompozycji, WAPNO MIX MICRO bardzo szybko uzupełnia niedobory wapnia w roślinie. Jest polecany do stosowania w uprawach roślin sadowniczych, warzywniczych i roślin jagodowych. WAPNO MIX MICRO jest nawozem, który ogranicza występowanie chorób fizjologicznych (np. tip-burn, gorzka plamistość podskórna, sucha zgnilizna wierzchołkowa) spowodowanych niedoborem wapnia lub zaburzeniami w jego transporcie i dostępności.

Chcesz 5% rabatu na nasze produkty?
Chcesz otrzymać 5% rabatu na zakup produktów Calferta, w sklepie wpolu.pl?
Klikając przycisk „Zapisz się!” wyrażasz zgodę na otrzymywanie od nas newsletterów i akceptujesz Regulamin. Będziemy przetwarzać Twoje imię oraz adres e-mail w celu przesyłania Ci informacji handlowych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Calfert Sp. z o.o. Szczegółowe informacje znajdziesz w naszej Polityka prywatności.

Skład Wapno Mix Micro

Wapń (CaO) rozpuszczalny w wodzie:  15%
Mangan (Mn) rozpuszczalny w wodzie:  0,5%
Cynk (Zn) rozpuszczalny w wodzie:  0,5%

Charakterystyka Wapno Mix Micro

Stan skupienia:  ciecz
Barwa:  ciemnobursztynowa
Gęstość względna:  1,34 g/l

Dostępne opakowania Wapno Mix Micro

1L  6L  20L

Tabela mieszania

Zalecenia stosowania i dawki nawozu dolistnego Wapno Mix Micro

UPRAWA TERMINY I ZALECENIA DAWKA
Jabłoń, Grusza Pierwsze zabiegi wykonywać w czasie intensywnego wzrostu zawiązków owocowych, 4-6 zabiegów co 7-14 dni. 2-4 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi w okresie dojrzewania owoców co 7 dni. 3-5 l/ha
Wiśnia,

Czereśnia, Śliwa

Pierwsze zabiegi wykonywać w czasie wzrostu owoców, 2-4 zabiegi co 7-14 dni. 2-4 l/ha
Wykonywać zabieg w czasie dojrzewania owoców, tuż przed zbiorami oraz pomiędzy zbiorami 1-2 zabiegi. 3-5 l/ha
Truskawki klasycznie owocujące Pierwsze 2-4 zabiegi wykonywać po kwitnieniu, w czasie wzrostu owoców co 7 dni. 1-3 l/ha
Wykonywać 2-3 zabiegi co 7 dni w czasie dojrzewania owoców. 2-3 l/ha
Wykonywać zabiegi 3-4 razy w czasie zbiorów owoców, pomiędzy poszczególnymi zbiorami. 3-5 l/ha
Truskawki powtarzające owocowanie Wykonać 4-6 zabiegów w czasie wzrostu i dojrzewania owoców, pomiędzy poszczególnymi zbiorami co 7 dni. 2-4 l/ha
Maliny Wykonywać zabiegi 2-4 razy co 7-14 dni po kwitnieniu, w czasie wzrostu owoców. 2-4 l/ha
Wykonywać 3-5 zabiegów w czasie dojrzewania owoców oraz pomiędzy zbiorami co 7 dni. 3-5 l/ha
Warzywa kapustne Wykonywać zabiegi od momentu formowania się główki do zbioru co 7 dni. 2-5 l/ha
Wykonać zabieg 1-2 razy w czasie zmiany warunków atmosferycznych. 2-5 l/ha
Pomidor, papryka

uprawiane w gruncie

Wykonać zabieg po kwitnieniu, powtórzyć go po 7 dniach. 1-2 l/ha
Wykonywać zabiegi w czasie wzrostu i dojrzewania owoców co 7 dni. 2-4 l/ha
Wykonywać zabiegi  między poszczególnymi zbiorami owoców, 2-3 zabiegi co 5 dni 2-5l/ha
Pozostałe uprawy Wykonywać zabiegi w czasie intensywnego wzrostu co 7-14 dni. 2-4 l/ha
Wykonywać zabiegi przed zmianą warunków atmosferycznych, nie częściej niż co 7 dni. 2-4 l/ha