OPTYMAL FILM

to innowacyjny adiuwant do łącznego stosowania ze środkami ochrony roślin, nawozami dolistnymi, regulatorami wzrostu i biostymulatorami. OPTYMAL FILM korzystnie modyfikuje ciecz roboczą, zwiększając skuteczność wykonywanych zabiegów i wydłużając działanie aplikowanych substancji. Poprawia przyleganie cieczy roboczej do powierzchni liści (więcej substancji pozostaje na roślinie), dzięki czemu ciecz jest mniej podatna na znoszenie przez wiatr i spłukiwanie przez deszcz.

  • Ogranicza znoszenia kropel przez podmuchy wiatru i zmywanie substancji aktywnych z powierzchni
    rośliny
  • Przedłuża i ułatwia wnikanie substancji do wnętrza tkanek roślinnych
  • Tworzy ochronną warstwę na owocach ograniczając ich pękanie
  •  Przyczynia się do lepszego wykorzystania przez roślinę składników pokarmowych aplikowanych
    w zabiegach dolistnych
  • Zwiększa przylegania cieczy roboczej do powierzchni rośliny

OPTYMAL FILM

  • OPTYMAL FILM to jeden adiuwant o szerokich możliwościach, poprawiający skuteczność zabiegów ochrony roślin.

Dzialenie optymla Film adiuwant

  • Poprawia przyczepność cieczy roboczej i zapobiega zmywaniu substancji aktywnej z powierzchni rośliny.

 

  • Zapobiega szybkiemu odparowaniu wody, dzięki czemu składniki pokarmowe są dłużej dostępne dla rośliny.

  • Ogranicza znoszenia kropel cieczy roboczej  przez podmuchy wiatru.

  • Przedłuża działanie i ułatwia wnikanie substancji do wnętrza tkanek roślinnych.

  • Zapobiega spływaniu cieczy roboczej z powierzchni rośliny.

Skład

Oligomery terpenowe:  96,3%
(w 100% pochodzenia roślinnego)



Charakterystyka

Stan skupienia:  ciecz

Etykieta

Dostępne opakowania

1L   5L

STOSOWANIE

DAWKA

Do środków ochrony roślin, nawozów dolistnych, biostymulatorów i regulatorów wzrostu we wszystkich uprawach jagodowych, sadowniczych, warzywniczych i rolniczych.200 ml na każde 100 l wody (do 400 litrów woda na ha) 100 ml na każde 100 l wody (powyżej 500 litrów woda na ha)
Ograniczenie transpiracji młodych roślin zaraz po wysadzeniu rozsady na miejsce stałe.200-400 ml na każde 10 l wody
Ograniczenie pękania owoców czereśni i wiśni. Zabieg wykonać, gdy owoc osiągnie już swoją wielkość, ale przed procesem wybarwiania.2-4 l na każde 100 l wody, po upływie 7 i 14 dni zabieg należy powtórzyć