CALLEAF CALCIUM
REKLAMA, link kierujący do sklepu internetowego www.wpolu.pl
Opis Calleaf Calcium
CALLEAF CALCIUM to dolistny nawóz w formie płynnej, przeznaczony do pozakorzeniowej aplikacji w uprawach jagodowych, sadowniczych i warzywniczych. Nawóz w swoim składzie zawiera wapń i krzem, składniki naturalnie wyselekcjonowane z kilku gatunków roślin i ziół. Ponadto Calleaf Calcium wzbogacony jest o specjalne wyciągi z roślin aromatycznych oraz L-aminokwasy. Dzięki unikalnej kompozycji nawóz Calleaf Calcium w szybki sposób uzupełnia w roślinie wapń oraz dostarcza korzystnego dla roślin składnika, jakim jest krzem. Prawidłowe uzupełnienie wapnia i krzemu w roślinach wysyca ścianę komórkową jonami wapnia oraz poprawia jakość owoców, które są mniej podatne na występowanie chorób fizjologicznych taki jak: sucha zgnilizna, tip-burn czy gorzka plamistość podskórna. Kilkukrotne stosowanie nawozu Calleaf Calcium w czasie wzrostu i dojrzewania owoców oraz w czasie przyrostu masy liściowej poprawia jakość plonu handlowego, oraz wydłuża jego trwałość w czasie obrotu.
Skład CALLEAF CALCIUM
Wapń (CaO): 8.3 %
Naturalny krzem (SiO2): 0,4%
Charakterystyka CALLEAF CALCIUM
Stan skupienia: ciecz
Zalecenia stosowania i dawki nawozu dolistnego Calleaf Calcium
Uprawa | Termin stosowania | Dawka w l na ha |
Jabłoń, Grusza | Pierwszy zabieg wykonać po kwitnieniu, kolejne 3-5 zabiegów wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców co 7-14 dni. | 2-3 l/ha |
Wiśnia, Czereśnia, Śliwa | Pierwszy zabieg wykonać po kwitnieniu.
Kolejne 2-4 zabiegi co 7-10 dni wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców oraz 1-2 zabieg w czasie zbiorów, szczególnie przed opadami deszczu. |
2-4 l/ha |
Truskawka | Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać w czasie pełni kwitnienia, kolejne 2-3 zabiegi wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców. Wykonać 2-4 zabiegi w czasie zbioru owoców co 7 dni. | 2-4 l/ha |
Malina | Pierwszy zabieg wykonać po kwitnieniu, kolejne 2-5 zabiegów co 7 dni wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców. Wykonać 2-3 zabiegi co 7 dni pomiędzy poszczególnymi zbiorami owoców. | 2-3 l/ha |
Borówka wysoka | Od końca kwitnienia do początku zbioru owoców wykonywać 2-5 zabiegów co 7-14 dni. Wykonać 2-3 zabiegi co 7 dni pomiędzy zbiorami owoców. | 2-4 l/ha |
Warzywa kapustne | 2-3 zabiegi co 7-14 dni w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej. Kolejne 1-2 zabiegi wykonać 20 i 10 dni przed planowanym zbiorem. | 2-3 l/ha |
Pomidor, papryka, ogórek w polu | Pierwsze 2-3 zabieg wykonywać w czasie intensywnego wzrostu łodygi i liści, kolejne 3-5 zabiegi wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców. Wykonać 2-3 zabiegi przed i w czasie zbioru owoców. | 2-4 l/ha |
Sałata | Wykonać 2-3 zabiegi co 7 dni w czasie wiązania główek. | 2-3 l/ha |