Calfert Macro Siarka

CALFERT MACRO SIARKA to płynny, wysokoskoncentrowany, zawiesinowy nawóz dolistny zawierający dwa makroskładniki pokarmowe: siarkę i magnez. Zalecany jest do dolistnego stosowania w uprawach rolniczych, warzywniczych, sadowniczych i jagodowych. CALFERT MACRO SIARKA niweluje deficyt siarki i magnezu w roślinach uprawnych. Poprawia odżywienie roślin wymagających podwyższonego nawożenia tymi makroskładnikami. Dzięki płynnej, wygodnej formulacji bardzo łatwo przygotować ten nawóz do sporządzania cieczy roboczej. Nawóz należy stosować zgodnie z etykietą.

Skład (w/w):


Nawóz WE:  Roztwór siarczanu magnezu typ D5.1


Tlenek magnezu (MgO) rozpuszczalny w wodzie:  5%
Trójtlenek siarki (SO3) rozpuszczalnej w wodzie:  10%
Trójtlenek siarki (SO3) całkowity:  85%



Charakterystyka


Stan skupienia:  ciecz
Kolor cieczy:  żółty
Masa netto 1L:  1,35 kg


Skład (w/w):



Dostępne opakowania


1L   5L   20L


        ZALECENIA STOSOWANIA

UprawaTermin stosowaniaDawka w l/ha
Jabłoń, GruszaPierwsze 3-5 zabiegów wykonać od momentu ruszenia wegetacji do fazy białego pąka3-5 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców3-5 l/ha
Wiśnia, Czereśnia, ŚliwaPierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy białego pąka3-5 l/ha
Po zbiorach owoców wykonać 2-3 zabiegi w temperaturze nie wyższej niż 20℃2-3 l/ha
TruskawkiPierwsze 3-5 zabiegów wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy białego pąka2-5 l/ha
Dla odmian owocujących tradycyjnie wykonać 3-5 zabiegów co 14 dni po zbiorach owoców2-4 l/ha
Malina letniaPierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji we wczesnych fazach rozwojowych2-4 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców3-5 l/ha
Malina jesiennaPierwsze 2-3 zabiegi wykonać na początku wegetacji do momentu intensywnego wzrostu pędów jednorocznych1-4 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi co 14 dni jesienią przed koszeniem pędów i liści3-5 l/ha
Zboża ozimePierwsze 2-3 zabiegi wykonać jesienią od fazy 3-6 liści1-3 l/ha
Kolejne 2-3 zabiegi wykonać wiosną w czasie krzewienia1-3 l/ha
ZiemniakiPierwsze 2-3 zabieg wykonać od momentu zakrywania redlin przez roślinę2-4 l/ha
Kolejne zabiegi wykonać w czasie intensywnego przyrostu2-4 l/ha
Zboża jarePierwszy zabieg wykonać w fazie intensywnego wzrostu liści oraz powtórzyć w czasie krzewienia1-3 l/ha
Kolejne zabiegi wykonać w fazie strzelania w źdźbło oraz powtórzyć w fazie lisica flagowego1-3 l/ha
KukurydzaPierwszy zabieg w fazie 3-5 liści, kolejny w fazie 6-9 liści2-3 l/ha
RzepakPierwszy zabieg wykonać jesienią w fazie 3-5 liści, powtórzyć po 7-14 dniach2-4 l/ha
Kolejne 2-3 zabiegi wykonać wiosną po ruszeniu wegetacji do fazy zwartego pąka2-4 l/ha
Warzywa kapustneWykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej2-5 l/ha
Warzywa korzenioweWykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej2-5 l/ha
Warzywa psiankowateWykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej przed kwitnieniem2-5 l/ha
Warzywa dyniowateWykonywać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej przed kwitnieniem2-5 l/ha