CALFERT MACRO SIARKA
REKLAMA, link kierujący do sklepu internetowego www.wpolu.pl
Opis Calfert Macro Siarka
CALFERT MACRO SIARKA to płynny, wysokoskoncentrowany, zawiesinowy nawóz dolistny zawierający dwa makroskładniki pokarmowe: siarkę i magnez. Zalecany jest do dolistnego stosowania w uprawach rolniczych, warzywniczych, sadowniczych i jagodowych. CALFERT MACRO SIARKA niweluje deficyt siarki i magnezu w roślinach uprawnych. Poprawia odżywienie roślin wymagających podwyższonego nawożenia tymi makroskładnikami. Dzięki płynnej, wygodnej formulacji bardzo łatwo przygotować ten nawóz do sporządzania cieczy roboczej. Nawóz należy stosować zgodnie z etykietą.
Skład CALFERT MACRO SIARKA
Nawóz WE: Roztwór siarczanu magnezu typ D5.1
Tlenek magnezu (MgO) rozpuszczalny w wodzie: 5%
Trójtlenek siarki (SO3) rozpuszczalnej w wodzie: 10%
Trójtlenek siarki (SO3) całkowity: 85%
[optin-cat id=75273]
Charakterystyka CALFERT MACRO SIARKA
Stan skupienia: ciecz
Kolor cieczy: żółty
Masa netto 1L: 1,35 kg
Zalecenia stosowania i dawki nawozu dolistnego Calfert Macro Siarka
Uprawa | Termin stosowania | Dawka w l/ha |
Jabłoń, Grusza | Pierwsze 3-5 zabiegów wykonać od momentu ruszenia wegetacji do fazy białego pąka | 3-5 l/ha |
Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców | 3-5 l/ha | |
Wiśnia, Czereśnia, Śliwa | Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy białego pąka | 3-5 l/ha |
Po zbiorach owoców wykonać 2-3 zabiegi w temperaturze nie wyższej niż 20℃ | 2-3 l/ha | |
Truskawki | Pierwsze 3-5 zabiegów wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy białego pąka | 2-5 l/ha |
Dla odmian owocujących tradycyjnie wykonać 3-5 zabiegów co 14 dni po zbiorach owoców | 2-4 l/ha | |
Malina letnia | Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji we wczesnych fazach rozwojowych | 2-4 l/ha |
Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców | 3-5 l/ha | |
Malina jesienna | Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać na początku wegetacji do momentu intensywnego wzrostu pędów jednorocznych | 1-4 l/ha |
Wykonać 2-3 zabiegi co 14 dni jesienią przed koszeniem pędów i liści | 3-5 l/ha | |
Zboża ozime | Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać jesienią od fazy 3-6 liści | 1-3 l/ha |
Kolejne 2-3 zabiegi wykonać wiosną w czasie krzewienia | 1-3 l/ha | |
Ziemniaki | Pierwsze 2-3 zabieg wykonać od momentu zakrywania redlin przez roślinę | 2-4 l/ha |
Kolejne zabiegi wykonać w czasie intensywnego przyrostu | 2-4 l/ha | |
Zboża jare | Pierwszy zabieg wykonać w fazie intensywnego wzrostu liści oraz powtórzyć w czasie krzewienia | 1-3 l/ha |
Kolejne zabiegi wykonać w fazie strzelania w źdźbło oraz powtórzyć w fazie lisica flagowego | 1-3 l/ha | |
Kukurydza | Pierwszy zabieg w fazie 3-5 liści, kolejny w fazie 6-9 liści | 2-3 l/ha |
Rzepak | Pierwszy zabieg wykonać jesienią w fazie 3-5 liści, powtórzyć po 7-14 dniach | 2-4 l/ha |
Kolejne 2-3 zabiegi wykonać wiosną po ruszeniu wegetacji do fazy zwartego pąka | 2-4 l/ha | |
Warzywa kapustne | Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej | 2-5 l/ha |
Warzywa korzeniowe | Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej | 2-5 l/ha |
Warzywa psiankowate | Wykonać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej przed kwitnieniem | 2-5 l/ha |
Warzywa dyniowate | Wykonywać 2-4 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej przed kwitnieniem | 2-5 l/ha |