Opis Humik

HUMIK to organiczno-mineralny nawóz, który poprawia właściwości fizykochemiczne gleby oraz wzbogaca ją w korzystne dostępne dla roślin związki mineralne i organiczne. Produkt można stosować w uprawach roślin rolniczych, sadowniczych, jagodowych, warzywniczych i ozdobnych. HUMIK posiada unikatowy skład, w produkcie znajdują się kwasy humusowe, aminokwasy, betainy, witaminy i związki mineralne. HUMIK wykazuje poprawę właściwości gleby oraz pozytywnie wpływa na wzrost, rozwój i aktywność systemu korzeniowego roślin uprawnych. Można go stosować w formie aplikacji na powierzchnię roślin i gleby lub za pośrednictwem systemu fertygacji.

Certyfikat ekologiczny IUNG nr. NE/545/2020

Skład HUMIK

Materia organiczna - w sumie:  52%

kwasy humusowe:  25%
aminokwasy:  10%
betaina:  10%
kwas pyroglutaminowy:  4,6 %
azot organiczny:  4%
węgiel organiczny:  22%

Minerały:  8%

tlenek potasu:  5%
siarka:  1%
wapń:  0,5 %

Witaminy

B1:  3mg/kg
B2:  95 mg/kg

etykieta-calfert-pobierz-plik-informacje



Charakterystyka HUMIK

Stan skupienia: gęsta ciecz
Barwa:  ciemnobrązowa
Gęstość względna:  1,30–1,35 g/ml

Chcesz 5% rabatu na nasze produkty?
Chcesz otrzymać 5% rabatu na zakup produktów Calferta, w sklepie wpolu.pl?
Klikając przycisk „Zapisz się!” wyrażasz zgodę na otrzymywanie od nas newsletterów i akceptujesz Regulamin. Będziemy przetwarzać Twoje imię oraz adres e-mail w celu przesyłania Ci informacji handlowych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Calfert Sp. z o.o. Szczegółowe informacje znajdziesz w naszej Polityka prywatności.

Dostępne opakowania HUMIK

1L   5L   20L   200L

Zalecenia stosowania i dawki stymulatora systemu korzeniowego i strefy korzeniowej HUMIK

UPRAWA TERMINY I ZALECENIA DAWKA
Zabiegi wykonywać za pomocą belki herbicydowej, 5-10 l/ha opryskując glebę pod koronami drzew. Pierwszy
Jabłoń, Grusza zabieg wykonać na początku wegetacji, drugi w czasie kwitnienia, trzeci w czasie wzrostu zawiązków.

Wykonać zabiegi 3-4 razy co ok. 21 dni.

5-10 l/ha
Wraz z fertygacją wykonywać zabiegi 3-5 razy. Pierwszy zabieg na początku wegetacji, kolejne wykonać co 20-30 dni. 10-20 l/ha
Wiśnia,

Czereśnia, Śliwa

Zabiegi wykonywać za pomocą belki herbicydowej, opryskując glebę pod koronami drzew. Pierwszy

zabieg wykonać na początku wegetacji, drugi w czasie kwitnienia, trzeci w czasie wzrostu zawiązków.

Wykonać zabiegi 3-4 razy co ok. 14 dni.

5-10 l/ha
Wraz z fertygacją wykonywać zabiegi 3-5 razy. Pierwszy zabieg na początku wegetacji, kolejne wykonać co 10-20 dni. 10-20 l/ha
Truskawki Tuż przed sadzeniem można zamoczyć system korzeniowy sadzonek truskawek. 0,1-0,3 l na 100 l wody
Podlewać rośliny tuż po posadzeniu i w czasie wegetacji. 3-4 l/ha na każde 1000 l wody
Opryskiwać rośliny i glebę wokół roślin 3-4 razy co 20-30 dni. 0,5 – 3 l/ha
Wraz z fertygacją, pierwszy zabieg wykonać na początku wegetacji lub 14 dni po posadzeniu roślin. Wykonać 3-4 zabiegi co 15-25 dni. 5-10 l/ha
Maliny Tuż przed sadzeniem można zamoczyć system korzeniowy sadzonek malin. 0,1-0,3 l na 100 l wody
Podlewać rośliny tuż po posadzeniu i w czasie wegetacji. 3-4 l/ha na każde 1000 l wody
Opryskiwać glebę wokół roślin 3-4 razy co 20-30 dni. 1-3 l/ha
Wraz z fertygacją, pierwszy zabieg wykonać na początku wegetacji lub 14 dni po posadzeniu roślin. Wykonać 3-4 zabiegi co 15-25 dni. 5-10 l/ha
Borówka Tuż przed sadzeniem można zamoczyć bryłę korzeniową. 0,1-0,3 l na 100 l wody
Podlewać rośliny tuż po posadzeniu i w czasie wegetacji. 3-4 l/ha na każde 1000 l wody
Opryskiwać glebę wokół roślin 3-4 razy co 20-30 dni. 2-3 l/ha
Wraz z fertygacją, pierwszy zabieg wykonać na początku wegetacji lub 14 dni po posadzeniu roślin. Wykonać 3-4 zabiegi co 15-25 dni. 5-10 l/ha
Warzywa gruntowe Tuż przed sadzeniem można zamoczyć bryłę korzeniową rozsady warzyw. 0,1-0,2 l na 100 l wody
Podlewać rośliny tuż po posadzeniu i w czasie wegetacji. 3-4 l/ha na każde 1000 l wody
Opryskiwać rośliny i glebę wokół roślin 3-4 razy co 20-30 dni. 0,5 – 2 l/ha
Wraz z fertygacją, pierwszy zabieg wykonać na początku wegetacji lub 14 dni po posadzeniu roślin. Wykonać 3-4 zabiegi co 15-25 dni. 5-10 l/ha
Zboża, rzepak Opryskiwać glebę tuż przed wschodami roślin, tuż po siewie. 1-3 l/ha
W przypadku uprawy ozimin wykonać 1-2 zabiegi jesienią przed zakończeniem wegetacji. 0,5 l/ha
Opryskiwać glebę i rośliny wiosną 14 dni po siewie lub ruszeniu wegetacji 2-3 zabiegi co 14-21 dni. 0,5 – 1 l/ha
Ziemniak Opryskiwać glebę tuż przed wschodami roślin, tuż po sadzeniu. 1-3 l/ha
Kolejne 2-3 zabiegi co 14-21 dni. Zabiegi wykonać w czasie intensywnego wzrostu masy nadziemnej. 0,5 l/ha