VALKIRIA Power Alg
REKLAMA, link kierujący do sklepu internetowego www.wpolu.pl
Opis Valkiria Power Alg
Valkiria Power Alg jest biopreparatem produkowanym z naturalnego pochodzenia koncentratu z alg norweskich. Polecany jest do pozakorzeniowej aplikacji w uprawach jagodowych, sadowniczych, warzywniczych i rolniczych. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości zawiesiny z alg norweskich korzystnie wpływa na rośliny uprawne. Wspiera fizjologię rośliny w okresach niekorzystnych dla jej rozwoju i wzrostu (susza, zbyt wysoka temperatura, przymrozki, zbyt wysokie zasolenie). Biopreparat wspiera rośliny w okresach: początku wegetacji, wzrostu i rozwoju oraz kwitnienia, wiązania pąków kwiatowych na kolejny rok, w przypadku upraw wieloletnich. Kwitnienie jest lepsze, a zawiązywanie owoców intensywniejsze.
Skład Valkiria Power Alg
2,6% Kwas alginowy
0,8% Manitol
Charakterystyka Valkiria Power Alg
Stan skupienia: ciecz
pH: 4,5
Masa netto 1 l: 1,05 kg
Zalecenia stosowania i dawki biopreparatu Valkiria Power Alg
UPRAWA | TERMINY I ZALECENIA | DAWKA |
Jabłoń, Grusza | Wykonać zabiegi od fazy zielonego pąka do kwitnienia 2-3 zabiegi co 5-7 dni | 1-2 l/ha |
Kolejne zabiegi wykonać po kwitnieniu, 2-3 razy co 7-10 dni oraz w czasie wzrostu i dojrzewania owoców | ||
Wiśnia, Czereśnia, Śliwa | Wykonać zabiegi od fazy białego pąka do kwitnienia, 2-3 zabiegi co 5-7 dni | 1-2 l/ha |
Kolejne zabiegi wykonać po kwitnieniu, 2-3 razy co 7-14 dni oraz w czasie wzrostu i dojrzewania owoców | ||
Truskawki | Pierwsze zabiegi wykonać na początku wegetacji, potem kolejno 2-3 zabiegi co 7-10 dni do okresu kwitnienia | 1-2 l/ha |
Wykonać 2-3 zabiegi co 5-7 dni w czasie kwitnienia i tuż po kwitnieniu | 1-2,5 l/ha
|
|
W czasie wzrostu i dojrzewania owoców wykonać 2-3 zabiegi co 7-10 dni | 1-2 l/ha | |
Wykonać 2-3 zabiegi 14-21 dni po zbiorach owoców, szczególnie tuż po koszeniu liści | 2-3 l/ha | |
Maliny | Pierwsze zabiegi wykonać po ruszeniu wegetacji, gdy pojawią się pierwsze młode w pełni wykształcone liście | 1-2 l/ha
|
Kolejne 2-3 zabiegi co 7-14 dni wykonać w czasie intensywnego przyrostu pędów i liści | 1-2 l/ha | |
Wykonać 1-zabieg w czasie kwitnienia co 5-7 dni | 1-2 l/ha | |
W przypadku malin odmian letnich wykonać 1-2 zabiegi po zbiorach owoców | 1-2 l/ha | |
Borówka | Pierwsze zabiegi wykonać po ruszeniu wegetacji, gdy pojawią się pierwsze młode w pełni wykształcone liście | 1-2 l/ha |
Wykonać 1-3 zabiegi w czasie kwitnienia co 7-14 dni | 1-2 l/ha | |
Wykonać 2-3 zabiegi po kwitnieniu w czasie wzrostu i dojrzewania owoców | 1-2 l/ha | |
Warzywa gruntowe | Pierwszy zabieg wykonać 7-14 dni po wschodach lub po posadzeniu rozsady na miejsce stałe | 1-2 l/ha |
Kolejne zabiegi wykonywać w czasie intensywnego przyrostu masy roślinnej | 1-2 l/ha | |
W razie problemów we wzroście roślin lub w czasie wystąpienia stresu wykonać zabieg i powtórzyć po 7-14 dniach | 1-2 l/ha | |
Zboża, rzepak | W przypadku uprawy ozimin wykonać pierwszy zabieg 14-21 dni po wschodzie i powtórzyć po 14 dniach | 0,5-1,5 l/ha |
Wiosną po ruszeniu wegetacji lub 14 dni po wchodzie wykonać 2-3 zabiegi | 1-1,5 l/ha | |
Wykonać 2-3 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu | 0,5-1 l/ ha | |
Ziemniak | Pierwszy zabieg wykonać 7-14 po wchodach | 1-2 l/ha |
Kolejne 2-4 zabiegi co 7-14 dni w czasie intensywnego przyrostu masy zielonej | 1-2 l/ha |