Opis Valkiria Power Alg

Valkiria Power Alg jest biopreparatem produkowanym z naturalnego pochodzenia koncentratu z alg norweskich. Polecany jest do pozakorzeniowej aplikacji w uprawach jagodowych, sadowniczych, warzywniczych i rolniczych. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości zawiesiny z alg norweskich korzystnie wpływa na rośliny uprawne. Wspiera fizjologię rośliny w okresach niekorzystnych dla jej rozwoju i wzrostu (susza, zbyt wysoka temperatura, przymrozki, zbyt wysokie zasolenie). Biopreparat wspiera rośliny w okresach: początku wegetacji, wzrostu i rozwoju oraz kwitnienia, wiązania pąków kwiatowych na kolejny rok, w przypadku upraw wieloletnich. Kwitnienie jest lepsze, a zawiązywanie owoców intensywniejsze.

Chcesz 5% rabatu na nasze produkty?
Chcesz otrzymać 5% rabatu na zakup produktów Calferta, w sklepie wpolu.pl?
Klikając przycisk „Zapisz się!” wyrażasz zgodę na otrzymywanie od nas newsletterów i akceptujesz Regulamin. Będziemy przetwarzać Twoje imię oraz adres e-mail w celu przesyłania Ci informacji handlowych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Calfert Sp. z o.o. Szczegółowe informacje znajdziesz w naszej Polityka prywatności.

Skład Valkiria Power Alg

2,6% Kwas alginowy
0,8% Manitol

Charakterystyka Valkiria Power Alg

Stan skupienia:  ciecz

pH: 4,5

Masa netto 1 l: 1,05 kg

Etykieta

Etykieta Valkiria Power Alg

Dostępne opakowania Valkiria Power Alg

1L  i  5L

Zalecenia stosowania i dawki biopreparatu Valkiria Power Alg

UPRAWA TERMINY I ZALECENIA DAWKA
Jabłoń, Grusza Wykonać zabiegi od fazy zielonego pąka do kwitnienia 2-3 zabiegi co 5-7 dni 1-2  l/ha
Kolejne zabiegi wykonać po kwitnieniu, 2-3 razy co 7-10 dni oraz w czasie wzrostu i dojrzewania owoców
Wiśnia, Czereśnia, Śliwa Wykonać zabiegi od fazy białego pąka do kwitnienia, 2-3 zabiegi co 5-7 dni 1-2  l/ha
Kolejne zabiegi wykonać po kwitnieniu, 2-3 razy co 7-14 dni oraz w czasie wzrostu i dojrzewania owoców
Truskawki Pierwsze zabiegi wykonać na początku wegetacji, potem kolejno 2-3 zabiegi co 7-10 dni do okresu  kwitnienia 1-2  l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi co 5-7 dni w czasie kwitnienia i tuż po kwitnieniu 1-2,5 l/ha

 

W czasie wzrostu i dojrzewania owoców wykonać 2-3 zabiegi co 7-10 dni 1-2 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi 14-21 dni po zbiorach owoców, szczególnie tuż po koszeniu liści 2-3 l/ha
Maliny Pierwsze zabiegi wykonać po ruszeniu wegetacji, gdy pojawią się pierwsze młode w pełni wykształcone liście 1-2 l/ha

 

 

Kolejne 2-3 zabiegi co 7-14 dni wykonać w czasie intensywnego przyrostu pędów i liści 1-2 l/ha
Wykonać 1-zabieg w czasie kwitnienia co 5-7 dni 1-2 l/ha
W przypadku malin odmian letnich wykonać 1-2 zabiegi po zbiorach owoców 1-2 l/ha
Borówka Pierwsze zabiegi wykonać po ruszeniu wegetacji, gdy pojawią się pierwsze młode w pełni wykształcone liście 1-2 l/ha
Wykonać 1-3 zabiegi w czasie kwitnienia co 7-14 dni 1-2 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi po kwitnieniu w czasie wzrostu i dojrzewania owoców 1-2 l/ha
Warzywa gruntowe Pierwszy zabieg wykonać 7-14 dni po wschodach lub po posadzeniu rozsady na miejsce stałe 1-2 l/ha
Kolejne zabiegi wykonywać w czasie intensywnego przyrostu masy roślinnej 1-2 l/ha
W razie problemów we wzroście roślin lub w czasie wystąpienia stresu wykonać zabieg i powtórzyć po 7-14 dniach 1-2 l/ha
Zboża, rzepak W przypadku uprawy ozimin wykonać pierwszy zabieg 14-21 dni po wschodzie i powtórzyć po 14 dniach 0,5-1,5 l/ha
Wiosną po ruszeniu wegetacji lub 14 dni po wchodzie wykonać 2-3 zabiegi 1-1,5 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu 0,5-1 l/ ha
Ziemniak Pierwszy zabieg wykonać 7-14 po wchodach 1-2 l/ha
Kolejne 2-4 zabiegi co 7-14 dni w czasie intensywnego przyrostu masy zielonej 1-2 l/ha