aminovital-5l-aminokwasowe-nawozy-biostymulator-calfert

Aminovital

AMINOVITAL jest organicznym nawozem dolistnym w formie płynnej, mającym zrównoważony pod kątem aminokwasów skład oraz zawierający wszystkie biologicznie aktywne L - alfa aminokwasy dostępne dla roślin. Produkt otrzymywany jest w procesie hydrolizy naturalnych białek. Dzięki szybkiej absorpcji przez liście i ułatwionemu transportowi w tkankach roślinnych, AMINOVITAL działa jako biostymulator podczas okresów związanych ze stresem biotycznym lub abiotycznym. Wolne aminokwasy zawarte w AMINOVITAL biorą udział w syntezie białek i w reakcjach enzymatycznych niezbędnych w rozwoju rośliny. Produkt ma właściwości poprawiające wydajność nawozów dolistnych i niektórych środków ochrony roślin.

Skład


Wolne aminokwasy:  24%
Aminokwasy ogółem:  40%
Azot ogółem:  7%
Materia organiczna:  54%


Charakterystyka


Stan skupienia:  ciecz
Barwa:  ciemnobursztynowa
Gęstość względna:  1,25 g/ml
pH w temp. 20°C :   5–7


Dostępne opakowania


1L   5L   20L   200L


        ZALECENIA STOSOWANIA

UPRAWATERMINY I ZALECENIADAWKA
Jabłoń, GruszaWykonywać zabiegi od fazy zielonego pąka do kwitnienia, 2-3 zabiegi co 7-14 dni.2-3 l/ha
Kolejne zabiegi wykonać po kwitnieniu, 2-3 razy co 7-10 dni oraz w czasie wzrostu i dojrzewania owoców.2-3 l/ha
Wiśnia,

Czereśnia, Śliwa

Wykonywać zabiegi od fazy białego pąka do kwitnienia, 2-3 zabiegi co 7 dni.2-3 l/ha
Kolejne zabiegi wykonać po kwitnieniu, 2-3 razy co 7-10 dni oraz w czasie wzrostu i dojrzewania owoców.2-3 l/ha
TruskawkiPierwsze zabiegi wykonać na początku wegetacji, potem kolejno 2-3 zabiegi co 7-10 dni do okresu kwitnienia.2-3 l/ha
Wykonać 2 zabiegi co 7-10 dni w czasie kwitnienia i tuż po kwitnieniu.1-2 l/ha
W czasie wzrostu i dojrzewania owoców wykonać 2-3 zabiegi co 7-10 dni.1-2 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi 14-21 dni po zbiorach owoców, szczególnie tuż po koszeniu liści.2-3 l/ha
MalinyPierwsze zabiegi wykonać po ruszeniu wegetacji, gdy pojawią się pierwsze młode w pełni wykształcone liście.2-3 l/ha
Kolejne 2-3 zabiegi co 7-14 dni wykonywać w czasie intensywnego przyrostu pędów i liści.1-3 l/ha
Wykonać 1-2 zabiegi w czasie kwitnienia co 7-14 dni.1-3 l/ha
W przypadku malin odmian letnich wykonać 1-2 zabiegi po zbiorach owoców.2-3 l/ha
BorówkaPierwsze zabiegi wykonać po ruszeniu wegetacji, gdy pojawią się pierwsze młode w pełni wykształcone liście.2-3 l/ha
Wykonać 1-2 zabiegi w czasie kwitnienia co 7-14 dni.1-3 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi po kwitnieniu w czasie wzrostu i dojrzewania owoców.2-3 l/ha
Warzywa gruntowePierwszy zabieg wykonać 7-14 dni po wschodach lub po posadzeniu rozsady na miejsce stałe.2-3 l/ha
Kolejne zabiegi wykonywać w czasie intensywnego przyrostu masy roślinnej.2-3 l/ha
W razie problemów we wzroście roślin lub w czasie wystąpienia stresu wykonać zabieg i powtórzyć po 7-14 dniach.2-3 l/ha
Zboża, rzepakW przypadku uprawy ozimin wykonać pierwszy zabieg 14-21 dni po wschodzie i powtórzyć po 14 dniach.0,5-2 l/ha
Wiosną po ruszeniu wegetacji lub 14 dni po wschodzie wykonać 2-3 zabiegi.0,5-2 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu.1-3 l/ha
ZiemniakPierwszy zabieg wykonać 7-14 dni po wschodach.1-3 l/ha
Kolejne 2-4 zabiegi co 7-14 dni w czasie intensywnego przyrastania masy zielonej.1-3 l/ha