Opis AMINOVITAL

AMINOVITAL jest organicznym nawozem dolistnym w formie płynnej, mającym zrównoważony pod kątem aminokwasów skład oraz zawierający wszystkie biologicznie aktywne L - alfa aminokwasy dostępne dla roślin. Produkt otrzymywany jest w procesie hydrolizy naturalnych białek. Dzięki szybkiej absorpcji przez liście i ułatwionemu transportowi w tkankach roślinnych, AMINOVITAL działa jako biostymulator podczas okresów związanych ze stresem biotycznym lub abiotycznym. Wolne aminokwasy zawarte w AMINOVITAL biorą udział w syntezie białek i w reakcjach enzymatycznych niezbędnych w rozwoju rośliny. Produkt ma właściwości poprawiające wydajność nawozów dolistnych i niektórych środków ochrony roślin.

Chcesz 5% rabatu na nasze produkty?
Chcesz otrzymać 5% rabatu na zakup produktów Calferta, w sklepie wpolu.pl?
Klikając przycisk „Zapisz się!” wyrażasz zgodę na otrzymywanie od nas newsletterów i akceptujesz Regulamin. Będziemy przetwarzać Twoje imię oraz adres e-mail w celu przesyłania Ci informacji handlowych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Calfert Sp. z o.o. Szczegółowe informacje znajdziesz w naszej Polityka prywatności.

Skład AMINOVITAL

Wolne aminokwasy:  24%
Aminokwasy ogółem:  40%
Azot ogółem:  7%
Materia organiczna:  54%

Charakterystyka AMINOVITAL

Stan skupienia:  ciecz
Barwa:  ciemnobursztynowa
Gęstość względna:  1,25 g/ml
pH w temp. 20°C :   5–7

Dostępne opakowania AMINOVITAL

1L   5L   20L   200L

Zalecenia stosowania i dawki nawozu z biostymulacją AminoVital

UPRAWA TERMINY I ZALECENIA DAWKA
Jabłoń, Grusza Wykonywać zabiegi od fazy zielonego pąka do kwitnienia, 2-3 zabiegi co 7-14 dni. 2-3 l/ha
Kolejne zabiegi wykonać po kwitnieniu, 2-3 razy co 7-10 dni oraz w czasie wzrostu i dojrzewania owoców. 2-3 l/ha
Wiśnia,

Czereśnia, Śliwa

Wykonywać zabiegi od fazy białego pąka do kwitnienia, 2-3 zabiegi co 7 dni. 2-3 l/ha
Kolejne zabiegi wykonać po kwitnieniu, 2-3 razy co 7-10 dni oraz w czasie wzrostu i dojrzewania owoców. 2-3 l/ha
Truskawki Pierwsze zabiegi wykonać na początku wegetacji, potem kolejno 2-3 zabiegi co 7-10 dni do okresu kwitnienia. 2-3 l/ha
Wykonać 2 zabiegi co 7-10 dni w czasie kwitnienia i tuż po kwitnieniu. 1-2 l/ha
W czasie wzrostu i dojrzewania owoców wykonać 2-3 zabiegi co 7-10 dni. 1-2 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi 14-21 dni po zbiorach owoców, szczególnie tuż po koszeniu liści. 2-3 l/ha
Maliny Pierwsze zabiegi wykonać po ruszeniu wegetacji, gdy pojawią się pierwsze młode w pełni wykształcone liście. 2-3 l/ha
Kolejne 2-3 zabiegi co 7-14 dni wykonywać w czasie intensywnego przyrostu pędów i liści. 1-3 l/ha
Wykonać 1-2 zabiegi w czasie kwitnienia co 7-14 dni. 1-3 l/ha
W przypadku malin odmian letnich wykonać 1-2 zabiegi po zbiorach owoców. 2-3 l/ha
Borówka Pierwsze zabiegi wykonać po ruszeniu wegetacji, gdy pojawią się pierwsze młode w pełni wykształcone liście. 2-3 l/ha
Wykonać 1-2 zabiegi w czasie kwitnienia co 7-14 dni. 1-3 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi po kwitnieniu w czasie wzrostu i dojrzewania owoców. 2-3 l/ha
Warzywa gruntowe Pierwszy zabieg wykonać 7-14 dni po wschodach lub po posadzeniu rozsady na miejsce stałe. 2-3 l/ha
Kolejne zabiegi wykonywać w czasie intensywnego przyrostu masy roślinnej. 2-3 l/ha
W razie problemów we wzroście roślin lub w czasie wystąpienia stresu wykonać zabieg i powtórzyć po 7-14 dniach. 2-3 l/ha
Zboża, rzepak W przypadku uprawy ozimin wykonać pierwszy zabieg 14-21 dni po wschodzie i powtórzyć po 14 dniach. 0,5-2 l/ha
Wiosną po ruszeniu wegetacji lub 14 dni po wschodzie wykonać 2-3 zabiegi. 0,5-2 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu. 1-3 l/ha
Ziemniak Pierwszy zabieg wykonać 7-14 dni po wschodach. 1-3 l/ha
Kolejne 2-4 zabiegi co 7-14 dni w czasie intensywnego przyrastania masy zielonej. 1-3 l/ha