Opis AMINOCOMPLEX

AminoComplex jest to, dolistny nawóz przeznaczony do likwidacji niedoborów mikroskładników pokarmowych w uprawach rolniczych, warzywniczych, sadowniczych i jagodowych. Mikroskładniki zawarte w nawozie występują w postaci specjalnych molekuł skompleksowanych unikalnym zestawieniem naturalnych aminokwasów. Wysoka zawartość aminokwasów w AMINOCOMPLEX zapewnia szybkie pobieranie nawozu przez liście oraz efekt biostymulacji. Nawóz dostarcza roślinom niezbędnych makro i mikroelementów, zapewniając jednocześnie odżywienie i stymulację. Stosowanie AMINOCOMPLEX jest polecane w okresach występowania stresu biotycznego i abiotycznego.

Skład AMINOCOMPLEX

Wolne aminokwasy:  24%
Azot ogółem:  4%
Magnez (MgO):  0,8%
Żelazo (Fe):  1%
Mangan (Mn):  0,1%
Cynk (Zn):  0,1%
Molibden (Mo):  0,001%
Bor (B):  1,5%

Chcesz 5% rabatu na nasze produkty?
Chcesz otrzymać 5% rabatu na zakup produktów Calferta, w sklepie wpolu.pl?
Klikając przycisk „Zapisz się!” wyrażasz zgodę na otrzymywanie od nas newsletterów i akceptujesz Regulamin. Będziemy przetwarzać Twoje imię oraz adres e-mail w celu przesyłania Ci informacji handlowych. Administratorem Twoich danych osobowych jest Calfert Sp. z o.o. Szczegółowe informacje znajdziesz w naszej Polityka prywatności.


Charakterystyka AMINOCOMPLEX

Stan skupienia:  ciecz
Barwa:  ciemnobursztynowa
Gęstość względna: 1,35 g/l

Dostępne opakowania AMINOCOMPLEX

1L   5L 20 L

Zalecenia stosowania i dawki nawozu z biostymulacją AminoComplex

UPRAWA TERMINY I ZALECENIA DAWKA
Jabłoń, Grusza Wykonywać zabiegi od fazy zielonego pąka do kwitnienia, 2-3 zabiegi co 7-14 dni. 1-2 l/ha
Kolejne zabiegi wykonać po kwitnieniu, 2-3 razy co 7-10 dni oraz w czasie wzrostu i dojrzewania owoców. 0,5-1,5 l/ha
Wiśnia,

Czereśnia, Śliwa

Wykonywać zabiegi od fazy białego pąka do kwitnienia, 2-3 zabiegi co 7 dni. 1-2 l/ha
Kolejne zabiegi wykonać po kwitnieniu, 2-3 razy co 7-10 dni oraz w czasie wzrostu i dojrzewania owoców. 0,5-1,5 l/ha
Truskawki Pierwsze zabiegi wykonać na początku wegetacji, potem kolejno 2-3 zabiegi co 7-10 dni do okresu kwitnienia. 1,5-2 l/ha
Wykonać 2 zabiegi co 7-10 dni w czasie kwitnienia i tuż po kwitnieniu. 1-2 l/ha
W czasie wzrostu i dojrzewania owoców wykonać 2-3 zabiegi co 7-10 dni. 0,5-1 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi 14-21 dni po zbiorach owoców, szczególnie tuż po koszeniu liści. 1-2 l/ha
Maliny Pierwsze zabiegi wykonać po ruszeniu wegetacji, gdy pojawią się pierwsze młode w pełni wykształcone liście. 1,5-2 l/ha
Kolejne 2-3 zabiegi co 7-14 dni wykonywać w czasie intensywnego przyrostu pędów i liści. 1-2 l/ha
Wykonać 1-2 zabiegi w czasie kwitnienia co 7-14 dni. 0,5-1 l/ha
W przypadku malin odmian letnich wykonać 1-2 zabiegi po zbiorach owoców. 1-2 l/ha
Borówka Pierwsze zabiegi wykonać po ruszeniu wegetacji, gdy pojawią się pierwsze młode w pełni wykształcone liście. 1,5-2 l/ha
Wykonać 1-2 zabiegi w czasie kwitnienia co 7-14 dni. 1-2 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi po kwitnieniu w czasie wzrostu i dojrzewania owoców. 1-2 l/ha
Warzywa gruntowe Pierwszy zabieg wykonać 7-14 dni po wschodach lub po posadzeniu rozsady na miejsce stałe. 0,5-1,5 l/ha
Kolejne zabiegi wykonywać w czasie intensywnego przyrostu masy roślinnej. 1-2 l/ha
W razie problemów we wzroście roślin lub w czasie wystąpienia stresu wykonać zabieg i powtórzyć po 7-14 dniach. 1-2 l/ha
Zboża, rzepak W przypadku uprawy ozimin wykonać pierwszy zabieg 14-21 dni po wschodzie i powtórzyć po 14 dniach. 0,5-1,5 l/ha
Wiosną po ruszeniu wegetacji lub 14 dni po wschodzie wykonać 2-3 zabiegi. 1-2 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi w czasie intensywnego przyrostu. 0,5-2 l/ha
Ziemniak Pierwszy zabieg wykonać 7-14 dni po wschodach. 1-2 l/ha
Kolejne 2-4 zabiegi co 7-14 dni w czasie intensywnego przyrastania masy zielonej. 1-2 l/ha