NATUGRAN chicken organic



  • Organiczny nawóz zawierający makro i mikroelementy oraz materię organiczną.

  • Złożony z suszonego i przetworzonego obornika kurzego

  • W 100% naturalny, bez dodatków chemicznych

  • Wysoki procent stabilnej materii organicznej

  • Niski poziom chloru

  • Wyprodukowano zgodnie z prawodawstwem UE 1069/2009


Skład


Sucha masa:  900 kg / tonę
Materia organiczna:  650 kg / tonę
Całkowity azot (N):  4 %
Azot (N) organiczny:  3,6 %
Azot (N) amonowy:  0,4 %
Fosforan (P₂O₅) ogółem:  3 %
Fosforan rozpuszczalny w wodzie:  0,5 %
Fosforan rozpuszczalny w obojętnym cytrynian amonu:  2,5 %
Potas (K₂O):  2,5 %
Magnez  (MgO):  1 %
Siarka (S) ogółem:  1%
Wapń (CaO):  9 %
Żelazo (Fe):  700 (mg / kg suchej masy)
Mangan (Mn):  350 (mg / kg suchej masy)
Bor (B):  38 (mg / kg suchej masy)
Molibden (Mo):  4  (mg / kg suchej masy)
Cobalt (Co):  2 (mg / kg suchej masy)
Arsen (As):  -< 3 (mg / kg suchej masy)
Kadm (Cd):  -< 0,3  (mg / kg suchej masy)
Chrom (Cr):  -< 10 (mg / kg suchej masy)
Miedź (Cu):  -< 60 (mg / kg suchej masy)
Nikiel:  -< 5,0 (mg / kg suchej masy)
Cynk (Zn):  320 (mg / kg suchej masy)


Inne cechy:


Sód (Na2O) (% całkowitego produktu):  0,7 %
Chlor (Cl) (% całkowitego produktu):  0,2 %


Właściwości fizyczne i chemiczne


Postać:  pellet
Rozmiar pelletu:  4-5 mm
pH:  7
EC:  5,1 (mS / cm)



Dostępne opakowania


25kg500kg, 1000kg


        Dawkowanie nawozów z grupy NATUGRAN

Doskonały kształt pelletu oznacza, że nawóz organiczny NATUGRAN może być bardzo dobrze rozprowadzony za pomocą różnego typu rozsiewaczy nawozów. W poniższej tabeli znajduję się orientacyjne dawki nawozu NATUGRAN na poszczególnych upraw. Każdorazowo dawkę nawozu NATUGRAN należy wkalkulować w wyniki chemicznej analizy gleby.

UprawaOrientacyjna dawka nawozu NATUGRAN
Pomidor uprawiany w polu1000-1500 kg/ha
Ogórek uprawiany w polu1000-1500 kg/ha
Papryka uprawiana w polu1000-1500 kg/ha
Truskawki przed sadzeniem1500-2500 kg/ha
Truskawki po głównie1000-2000 kg/ha
Malina przed sadzeniem2000-3000 kg/ha
Malina pogłównie1500-2500 kg/ha
Ziemniaki750-1250 kg/ha
Jabłoń,  Grusza1500-2500 kg/ha
Wiśnia, Czereśnia, Śliwa1000-2000 kg/ha
Kapusta głowiasta1000-1250 kg/ha
Por1000-1250 kg/ha
Marchew1000-1250 kg/ha