Humik

HUMIK to organiczno-mineralny nawóz, który poprawia właściwości fizykochemiczne gleby oraz wzbogaca ją w korzystne dostępne dla roślin związki mineralne i organiczne. Produkt można stosować w uprawach roślin rolniczych, sadowniczych, jagodowych, warzywniczych i ozdobnych. HUMIK posiada unikatowy skład, w produkcie znajdują się kwasy humusowe, aminokwasy, betainy, witaminy i związki mineralne. HUMIK wykazuje poprawę właściwości gleby oraz pozytywnie wpływa na wzrost, rozwój i aktywność systemu korzeniowego roślin uprawnych. Można go stosować w formie aplikacji na powierzchnię roślin i gleby lub za pośrednictwem systemu fertygacji.

Skład



Materia organiczna - w sumie:  52%

    kwasy humusowe:  25%
    aminokwasy:  10%
    betaina:  10%
    kwas pyroglutaminowy:  4,6 %
    azot organiczny:  4%
    węgiel organiczny:  22%

Minerały:  8%

    tlenek potasu:  5%
    siarka:  1%
    wapń:  0,5 %

Witaminy

 B1:  3mg/kg
 B2:  95 mg/kg

etykieta-calfert-pobierz-plik-informacje



Charakterystyka

Stan skupienia:  ciecz
Barwa:  ciemnobursztynowa
Gęstość względna:  1,30–1,35 g/ml

Dostępne opakowania



 

1L   5L   20L   200L

ZALECENIA STOSOWANIA

UPRAWATERMINY I ZALECENIADAWKA
Zabiegi wykonywać za pomocą belki herbicydowej, 5-10 l/ha opryskując glebę pod koronami drzew. Pierwszy
Jabłoń, Gruszazabieg wykonać na początku wegetacji, drugi w czasie kwitnienia, trzeci w czasie wzrostu zawiązków.

Wykonać zabiegi 3-4 razy co ok. 21 dni.

5-10 l/ha
Wraz z fertygacją wykonywać zabiegi 3-5 razy. Pierwszy zabieg na początku wegetacji, kolejne wykonać co 20-30 dni.10-20 l/ha
Wiśnia,

Czereśnia, Śliwa

Zabiegi wykonywać za pomocą belki herbicydowej, opryskując glebę pod koronami drzew. Pierwszy

zabieg wykonać na początku wegetacji, drugi w czasie kwitnienia, trzeci w czasie wzrostu zawiązków.

Wykonać zabiegi 3-4 razy co ok. 14 dni.

5-10 l/ha
Wraz z fertygacją wykonywać zabiegi 3-5 razy. Pierwszy zabieg na początku wegetacji, kolejne wykonać co 10-20 dni.10-20 l/ha
TruskawkiTuż przed sadzeniem można zamoczyć system korzeniowy sadzonek truskawek.0,1-0,3 l na 100 l wody
Podlewać rośliny tuż po posadzeniu i w czasie wegetacji.3-4 l/ha na każde 1000 l wody
Opryskiwać rośliny i glebę wokół roślin 3-4 razy co 20-30 dni.0,5 – 3 l/ha
Wraz z fertygacją, pierwszy zabieg wykonać na początku wegetacji lub 14 dni po posadzeniu roślin. Wykonać 3-4 zabiegi co 15-25 dni.5-10 l/ha
MalinyTuż przed sadzeniem można zamoczyć system korzeniowy sadzonek malin.0,1-0,3 l na 100 l wody
Podlewać rośliny tuż po posadzeniu i w czasie wegetacji.3-4 l/ha na każde 1000 l wody
Opryskiwać glebę wokół roślin 3-4 razy co 20-30 dni.1-3 l/ha
Wraz z fertygacją, pierwszy zabieg wykonać na początku wegetacji lub 14 dni po posadzeniu roślin. Wykonać 3-4 zabiegi co 15-25 dni.5-10 l/ha
BorówkaTuż przed sadzeniem można zamoczyć bryłę korzeniową.0,1-0,3 l na 100 l wody
Podlewać rośliny tuż po posadzeniu i w czasie wegetacji.3-4 l/ha na każde 1000 l wody
Opryskiwać glebę wokół roślin 3-4 razy co 20-30 dni.2-3 l/ha
Wraz z fertygacją, pierwszy zabieg wykonać na początku wegetacji lub 14 dni po posadzeniu roślin. Wykonać 3-4 zabiegi co 15-25 dni.5-10 l/ha
Warzywa gruntoweTuż przed sadzeniem można zamoczyć bryłę korzeniową rozsady warzyw.0,1-0,2 l na 100 l wody
Podlewać rośliny tuż po posadzeniu i w czasie wegetacji.3-4 l/ha na każde 1000 l wody
Opryskiwać rośliny i glebę wokół roślin 3-4 razy co 20-30 dni.0,5 – 2 l/ha
Wraz z fertygacją, pierwszy zabieg wykonać na początku wegetacji lub 14 dni po posadzeniu roślin. Wykonać 3-4 zabiegi co 15-25 dni.5-10 l/ha
Zboża, rzepakOpryskiwać glebę tuż przed wschodami roślin, tuż po siewie.1-3 l/ha
W przypadku uprawy ozimin wykonać 1-2 zabiegi jesienią przed zakończeniem wegetacji.0,5 l/ha
Opryskiwać glebę i rośliny wiosną 14 dni po siewie lub ruszeniu wegetacji 2-3 zabiegi co 14-21 dni.0,5 – 1 l/ha
ZiemniakOpryskiwać glebę tuż przed wschodami roślin, tuż po sadzeniu.1-3 l/ha
Kolejne 2-3 zabiegi co 14-21 dni. Zabiegi wykonać w czasie intensywnego wzrostu masy nadziemnej.0,5 l/ha