Calleaf Calcium

CALLEAF CALCIUM to dolistny nawóz w formie płynnej, przeznaczony do pozakorzeniowej aplikacji w uprawach jagodowych, sadowniczych i warzywniczych. Nawóz w swoim składzie zawiera wapń i krzem, składniki naturalnie wyselekcjonowane z kilku gatunków roślin i ziół. Ponadto Calleaf Calcium wzbogacony jest o specjalne wyciągi z roślin aromatycznych oraz L-aminokwasy. Dzięki unikalnej kompozycji nawóz Calleaf Calcium w szybki sposób uzupełnia w roślinie wapń oraz dostarcza korzystnego dla roślin składnika, jakim jest krzem. Prawidłowe uzupełnienie wapnia i krzemu w roślinach wysyca ścianę komórkową jonami wapnia oraz poprawia jakość owoców, które są mniej podatne na występowanie chorób fizjologicznych taki jak: sucha zgnilizna, tip-burn czy gorzka plamistość podskórna. Kilkukrotne stosowanie nawozu Calleaf Calcium w czasie wzrostu i dojrzewania owoców oraz w czasie przyrostu masy liściowej poprawia jakość plonu handlowego, oraz wydłuża jego trwałość w czasie obrotu.

Skład


Wapń (CaO):  8.3 %
Naturalny krzem (SiO2):  0,4%


Charakterystyka


Stan skupienia:  ciecz
Barwa:  ciemnobursztynowa




Dostępne opakowania


1L   5L


        ZALECENIA STOSOWANIA

UprawaTermin stosowaniaDawka w l na ha
Jabłoń, GruszaPierwszy zabieg wykonać po kwitnieniu, kolejne 3-5 zabiegów wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców co 7-14 dni.2-3 l/ha
Wiśnia, Czereśnia, ŚliwaPierwszy zabieg wykonać po kwitnieniu.

Kolejne 2-4 zabiegi co 7-10 dni wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców oraz 1-2 zabieg w czasie zbiorów, szczególnie przed opadami deszczu.

2-4 l/ha
TruskawkaPierwsze 2-3 zabiegi wykonać w czasie pełni kwitnienia, kolejne 2-3 zabiegi wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców. Wykonać 2-4 zabiegi w czasie zbioru owoców co 7 dni.2-4 l/ha
MalinaPierwszy zabieg wykonać po kwitnieniu, kolejne 2-5 zabiegów co 7 dni wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców. Wykonać 2-3 zabiegi co 7 dni pomiędzy poszczególnymi zbiorami owoców.2-3 l/ha
Borówka wysokaOd końca kwitnienia do początku zbioru owoców wykonywać 2-5 zabiegów co 7-14 dni. Wykonać 2-3 zabiegi co 7 dni pomiędzy zbiorami owoców.2-4 l/ha
Warzywa kapustne2-3 zabiegi  co 7-14 dni w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej. Kolejne 1-2 zabiegi wykonać 20 i 10  dni przed planowanym zbiorem.2-3 l/ha
Pomidor, papryka, ogórek w poluPierwsze 2-3 zabieg wykonywać w czasie intensywnego wzrostu łodygi i liści, kolejne 3-5 zabiegi wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców.  Wykonać 2-3 zabiegi przed i w czasie zbioru owoców.2-4 l/ha
SałataWykonać 2-3 zabiegi co 7 dni w czasie wiązania główek.2-3 l/ha