Opis Calleaf Calcium

CALLEAF CALCIUM to dolistny nawóz w formie płynnej, przeznaczony do pozakorzeniowej aplikacji w uprawach jagodowych, sadowniczych i warzywniczych. Nawóz w swoim składzie zawiera wapń i krzem, składniki naturalnie wyselekcjonowane z kilku gatunków roślin i ziół. Ponadto Calleaf Calcium wzbogacony jest o specjalne wyciągi z roślin aromatycznych oraz L-aminokwasy. Dzięki unikalnej kompozycji nawóz Calleaf Calcium w szybki sposób uzupełnia w roślinie wapń oraz dostarcza korzystnego dla roślin składnika, jakim jest krzem. Prawidłowe uzupełnienie wapnia i krzemu w roślinach wysyca ścianę komórkową jonami wapnia oraz poprawia jakość owoców, które są mniej podatne na występowanie chorób fizjologicznych taki jak: sucha zgnilizna, tip-burn czy gorzka plamistość podskórna. Kilkukrotne stosowanie nawozu Calleaf Calcium w czasie wzrostu i dojrzewania owoców oraz w czasie przyrostu masy liściowej poprawia jakość plonu handlowego, oraz wydłuża jego trwałość w czasie obrotu.

Skład CALLEAF CALCIUM

Wapń (CaO):  8.3 %
Naturalny krzem (SiO2):  0,4%

Charakterystyka CALLEAF CALCIUM

Stan skupienia:  ciecz

Dostępne opakowania CALLEAF CALCIUM

1L   5L

Zalecenia stosowania i dawki nawozu dolistnego Calleaf Calcium

Uprawa Termin stosowania Dawka w l na ha
Jabłoń, Grusza Pierwszy zabieg wykonać po kwitnieniu, kolejne 3-5 zabiegów wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców co 7-14 dni. 2-3 l/ha
Wiśnia, Czereśnia, Śliwa Pierwszy zabieg wykonać po kwitnieniu.

Kolejne 2-4 zabiegi co 7-10 dni wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców oraz 1-2 zabieg w czasie zbiorów, szczególnie przed opadami deszczu.

2-4 l/ha
Truskawka Pierwsze 2-3 zabiegi wykonać w czasie pełni kwitnienia, kolejne 2-3 zabiegi wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców. Wykonać 2-4 zabiegi w czasie zbioru owoców co 7 dni. 2-4 l/ha
Malina Pierwszy zabieg wykonać po kwitnieniu, kolejne 2-5 zabiegów co 7 dni wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców. Wykonać 2-3 zabiegi co 7 dni pomiędzy poszczególnymi zbiorami owoców. 2-3 l/ha
Borówka wysoka Od końca kwitnienia do początku zbioru owoców wykonywać 2-5 zabiegów co 7-14 dni. Wykonać 2-3 zabiegi co 7 dni pomiędzy zbiorami owoców. 2-4 l/ha
Warzywa kapustne 2-3 zabiegi  co 7-14 dni w czasie intensywnego przyrostu masy liściowej. Kolejne 1-2 zabiegi wykonać 20 i 10  dni przed planowanym zbiorem. 2-3 l/ha
Pomidor, papryka, ogórek w polu Pierwsze 2-3 zabieg wykonywać w czasie intensywnego wzrostu łodygi i liści, kolejne 3-5 zabiegi wykonać w czasie wzrostu i dojrzewania owoców.  Wykonać 2-3 zabiegi przed i w czasie zbioru owoców. 2-4 l/ha
Sałata Wykonać 2-3 zabiegi co 7 dni w czasie wiązania główek. 2-3 l/ha