Calfert Micro Miedź
CALFERT MICRO MIEDŹ jest płynnym nawozem, w formie zawiesiny, przeznaczonym do dolistnego nawożenia roślin rolniczych, warzywniczych, sadowniczych i jagodowych, szczególnie roślin o wysokim zapotrzebowaniu na miedź. Stosowanie nawozu przyczynia się do prawidłowego odżywienia roślin uprawnych miedzią oraz niwelacji deficytu tego pierwiastka. Regularnie stosowanie nawozu poprawia naturalną odporność roślin. Miedź zawarta w nawozie CALFERT MICRO MIEDŹ jest w formie tlenochlorku, dlatego zaleca się stosowanie nawozu we wczesnych i bardzo późnych fazach rozwojowych. Niewłaściwe i niezgodne z etykietą zastosowanie nawozu może powodować ordzawienie się zawiązków lub fitotoksyczność.
Skład
Nawóz WE: nawóz miedziowy (Cu) zawiesinowy (tlenochlorek)
Skład nawozu w % (m/m):
Miedź (Cu) całkowita: 26,0%
Charakterystyka
Stan skupienia: ciecz
Barwa: ciemnobursztynowa
Dostępne opakowania
1L 5L
ZALECENIA STOSOWANIA
Uprawa | Termin stosowania | Dawka w l/ha |
Jabłoń, Grusza | Pierwsze 1-2 zabiegi wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy zielonego pąka-jabłoń i fazy białego pąka-grusza | 1,5 l/ha |
Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców | 1-2 l/ha
| |
Wiśnia, Czereśnia, Śliwa | Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji | 2-3 l/ha |
Po zbiorach owoców wykonać 2-3 zabiegi w temperaturze nie wyższej niż 20 ℃ | 2-3 l/ha | |
Truskawki klasycznie owocujące | Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji | 1 l/ha |
Wykonać 2-3 zabiegi co 14 dni jesienią przed spoczynkiem roślin | 2 l/ha | |
Malina letnia | Pierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji, we wczesnych fazach rozwojowych | 1 l/ha |
Wykonać 2-3 zabiegi co 14 dni jesienią przed spoczynkiem roślin | 1 l/ha
| |
Malina jesienna | Wykonać 2-3 zabiegi co 14 dni jesienią przed koszeniem pędów i liści | 1-2 l/ha |
Brzoskwinie | Zabieg wykonać bardzo wczesną wiosną w momencie ruszenia wegetacji | 2 l/ha
|
Ziemniaki | Pierwszy zabieg wykonać od momentu zakrycia redlin przez roślinę | 1,5-2 l/ha |
Drugi zabieg wykonać po 14 dniach od pierwszego | 1,5-2 l/ha | |
Zboża | Zabieg wykonać w fazie krzewienia | 1 – 1,5 l/ha |
Pomidor, Papryka w gruncie | Pierwszy zabieg wykonać 2 tygodnie po wysadzeniu rozsady | 1 l/ha |
Kolejne 2-3 zabiegi wykonać po 14 dniach od pierwszego | 1,5 l/ha | |
Ogórek w gruncie | Pierwszy zabieg wykonać w fazie 6 liści | 1 l/ha |
Kolejne 2-3 zabiegi wykonać po 14 dniach od pierwszego | 1,5 l/ha |