Calfert Micro Miedź

CALFERT MICRO MIEDŹ jest płynnym nawozem, w formie zawiesiny, przeznaczonym do dolistnego nawożenia roślin rolniczych, warzywniczych, sadowniczych i jagodowych, szczególnie roślin o wysokim zapotrzebowaniu na miedź. Stosowanie nawozu przyczynia się do prawidłowego odżywienia roślin uprawnych miedzią oraz niwelacji deficytu tego pierwiastka. Regularnie stosowanie nawozu poprawia naturalną odporność roślin. Miedź zawarta w nawozie CALFERT MICRO MIEDŹ jest w formie tlenochlorku, dlatego zaleca się stosowanie nawozu we wczesnych i bardzo późnych fazach rozwojowych. Niewłaściwe i niezgodne z etykietą zastosowanie nawozu może powodować ordzawienie się zawiązków lub fitotoksyczność.

Skład


Nawóz WE: nawóz miedziowy (Cu) zawiesinowy (tlenochlorek)


Skład nawozu w % (m/m):
Miedź (Cu) całkowita:  26,0%


Charakterystyka


Stan skupienia:  ciecz
Barwa:  ciemnobursztynowa


Etykieta



Dostępne opakowania


1L   5L


        ZALECENIA STOSOWANIA

UprawaTermin stosowaniaDawka w l/ha
Jabłoń, GruszaPierwsze 1-2 zabiegi wykonać po ruszeniu wegetacji do fazy zielonego pąka-jabłoń i fazy białego pąka-grusza1,5 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi po zbiorach owoców1-2 l/ha

 

Wiśnia, Czereśnia, ŚliwaPierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji2-3 l/ha
Po zbiorach owoców wykonać 2-3 zabiegi w temperaturze nie wyższej

niż 20 ℃

2-3 l/ha
Truskawki klasycznie owocującePierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji1 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi co 14 dni jesienią przed spoczynkiem roślin2 l/ha
Malina letniaPierwszy zabieg wykonać po ruszeniu wegetacji, we wczesnych fazach rozwojowych1 l/ha
Wykonać 2-3 zabiegi co 14 dni jesienią przed spoczynkiem roślin1 l/ha

 

Malina jesiennaWykonać 2-3 zabiegi co 14 dni jesienią przed koszeniem pędów i liści1-2 l/ha
BrzoskwinieZabieg wykonać bardzo wczesną wiosną w momencie ruszenia wegetacji2 l/ha

 

ZiemniakiPierwszy zabieg wykonać od momentu zakrycia redlin przez roślinę1,5-2 l/ha
Drugi zabieg wykonać po 14 dniach od pierwszego1,5-2 l/ha
ZbożaZabieg wykonać w fazie krzewienia1 – 1,5 l/ha
Pomidor, Papryka w grunciePierwszy zabieg wykonać 2 tygodnie po wysadzeniu rozsady1 l/ha
Kolejne 2-3 zabiegi wykonać po 14 dniach od pierwszego1,5 l/ha
Ogórek w grunciePierwszy zabieg wykonać w fazie 6 liści1 l/ha
Kolejne 2-3 zabiegi wykonać po 14 dniach od pierwszego1,5 l/ha