aminovital-organiczny-plynny-nawoz-dolistny-aminokwasy-calfert

Aminocomplex

Calleaf Aminovital jest organicznym nawozem dolistnym w formie płynnej, mającym zrównoważony pod kątem aminokwasów skład oraz zawierają dużą ilość polipeptydów i wolnych aminokwasów. Produkt otrzymany jest w procesie hydrolizy naturalnych białek.

Dzięki dobrej absorpcji przez liście i ułatwionemu transportowi w tkankach roślinnych , działa jako regulator podczas okresów związanych ze stresem klimatycznym lub biotycznym.

Produkt ma właściwości stabilizujące i poprawiające wydajność pestycydów i nawozów dolistnych.  Możliwość stosowania poprzez opryskiwanie jak również doglebowo metodą fertygacji .

Stosowanie:

ZAKRESDAWKATERMINCEL
Zboża ozime1 -2 l/haJesień – 7 dni po zabiegu herbicydowym.Poprawa zimotrwałości.
Zboża ozime, zboża jare1 -2 l/haWiosna – krzewienie, następnie co 10–14 dni.Pobudzenie wzrostu, poprawa odporności na czynniki stresowe.
Rzepak ozimy1 -2 l/haJesień – od fazy 4–6 liści,
Wiosna – ruszenie wegetacji,
Wiosna – przed kwitnieniem, następnie co 10–14 dni.
Poprawa zimotrwałosci, Szybsza regeneracja
roślin po zimie, Poprawa odporności na warunki
stresowe, stymulacja wzrostu.
Kukurydza1 -2 l/haFaza 2–4 liści, następnie co 10–14 dni.Poprawa odporności na warunki stresowe,
stymulacja wzrostu
Ziemniaki1-2 l/haOd fazy wytworzenia pędów bocznych,
następnie co 10–14 dni.
Poprawa odporności na warunki stresowe.
Warzywa2 -3 l/haPodczas stresu.2 do 3 zabiegów podczas okresów,
z występujacymi silnymi czynnikami stresowymi.
Jabłoń, Grusza2 – 3 l/ha– koniec nabrzmiewania paków – BBCH 03
– otwarte pierwsze kwiaty – BBCH 60
– koniec kwitnienia – BBCH 69
– kształtowanie owoców – BBCH 71
– dojrzewanie owoców – BBCH 76
Poprawa odporności na warunki stresowe,
stymulacja wzrostu.
1 – 2 l/ha jako dodatek do chlorku wapnia.
Czeresnia,
Wisnia, Sliwa
2 – 3 l/ha– koniec nabrzmiewania paków – BBCH 03
– otwarte pierwsze kwiaty – BBCH 60
– koniec kwitnienia – BBCH 69
– kształtowanie owoców – BBCH 71
– dojrzewanie owoców – BBCH 76
W okresach silnych czynników stresowych, 2-3
l/ha w celu zmniejszenia negatywnych skutków
związanych z bardzo niskimi temperaturami,
opadami deszczu lub susza. W połaczeniu z
niezabronionymi substancjami
chemicznymi, 250-300 ml w 100 l wody, w celu
zwiększenia ich skuteczności.
Truskawki2 -3 l/ha– 8-10 dni przed kwitnieniem – BBCH 57
– otwarte pierwsze kwiaty – BBCH 60
– kształtowanie owoców – BBCH 71
– dojrzewanie owoców – BBCH 76
Rosliny
jagodowe
2 -3 l/hakoniec nabrzmiewania paków – BBCH 03
– otwarte pierwsze kwiaty – BBCH 60
– koniec kwitnienia – BBCH 69
– kształtowanie owoców – BBCH 71
– dojrzewanie owoców – BBCH 76